Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков заяви след отпадането на отбора на четвъртфиналната фаза за Купата на България, че има много по-важни неща от една победа. Той бе категоричен, че дузпите са късмет.

„Не съм ядосан. Радостен съм, че стана такъв спектакъл. Не съм доволен от това, че не успяхме да спечелим. Има много по-важни неща от една победа. Момчетата дадоха всичко от себе си на терена. Доминирахме, искахме повече победата. От Локомотив не видях нищо съществено. И преди мача казах, че не е важно как ще играеш, а да победиш. При дузпите също имахме три уникални шанса да затворим мача. Много големи футболисти са изпускали дузпи“, коментира Балъков.

„Поздравявам ги, защото играхме мъжки. Поздравявам Локомотив Пловдив и им пожелавам успех. И от двете страни имаше нервност и напрежение“, добави той.

„Имахме предимство при дузпите, след това нещата се обърнаха. Дузпите са късмет. В един отбор има един дузпаджия, максимум двама, а не осем“, продължи наставникът на Етър.

„Ще лижем рани един-два дни. Не може да не ни притеснява това нещо. Имаме достатъчно мачове, в които трябва да покажем добра игра“, допълни той.

„Ще търсим седмото място. Няма какво друго да търсим. Трябва да завършим мачовете си от групата. Трябва да се възстановим за мача срещу Ботев Враца. В плейофната фаза трябва да търсим пак елиминация. Ще видим какво ще стане“, каза още Красимир Балъков.