Емблематичният футболист на Левски Емил Ангелов коментира пред "Мач Телеграф" ситуацията, в която изпаднаха "сините" след загубата от Лудогорец. Тимът сдаде Купата на България, а с това си отряза и един от пътищата към Европа.

 

"Стори ми се, че в четвъртък Левски игра малко по-добре. Тази среща за Купата беше малко по-особена. Като бивш футболист мога да кажа, че два мача с даден противник в рамките на няколко дни, на един и същ стадион, не са приятни. Не знам кой го е измислил, но това не го харесвам. Малко или много - има лимит на играчите. На мнение съм, че тези футболисти на Левски могат повече. До края на сезона нищо не се знае.

 

Идва Нова година, нов късмет. Не бива да се отказват нито играчите, нито треньорите, а феновете трябва да са до тях. Знам какви хора работят в Левски и се трудят много. Моето мнение е, че "сините" ще са по-различни през пролетта. Левски владееше повече инициативата в срещата с Лудогорец. Не играха слабо в никакъв случай, но резултатът е най-важен. Победите радват феновете. Имаха нужда "сините" от един успех и то в този двубой. Получи се здрав мач, но си пролича кой е по-добър. Изчакаха си моментите домакините.

Понякога каквито и тренировки да правиш, каквото и да говориш на даден играч... Колкото и психически да се опитваш да го подготвиш, колкото и да си перфектен, ако той не осъзнае каква е целта - нищо не може да се направи. Трябва да се осъзнаят и освободят. Не може да се говори за изхабяване. Идеята тук е да се съвземат и да се върнат на пътя на победите, защото те го могат. Те ще го направят. Просто им трябват няколко победи. Самочувствието им ще се вдигне и този стрес ще изчезне и ще започнат да радват отново хората", продължи Бабангида.

"Мисля, че този отбор може да се пребори за място в Топ 3 и Европа. Това е и целта в момента. Феновете съм сигурен, че и през пролетта ще са зад Левски и ще пълнят стадионите, защото обичат отбора си", завърши Ангелов.