През последните няколко години Апостол Попов беше част от румънския Университатя Крайова. Бранителят беше част от състава, който завоюва купата на страната, а сега, след известно отсъствие от родните терени, той се завърна в ЦСКА 1948.

„След три години престой в Университатя Крайова се завърнах тук, добре се чувствам, липсваше ми България, затова избрах да се върна в София. Исках да съм по-близо до семейството. Имах и други варианти да остана в Румъния. Валентин Илиев ми се обади и ЦСКА 1948 бяха най-настоятелни”, сподели Апостол Попов.

Бранителят не крие, че намира сериозна разлика между нивото на футбола у нас и това в северната ни съседка.

„Прави ми впечатление, че нивото в българското първенство спада, не специално във Втора лига, но и в Първа лига. Мисля, че Румъния е много по-добре, като бази и като игра. Има разлика, а това не е добре.”

За ЦСКА 1948 предстои двубой за Купата на България срещу Ботев Пд, отбор, в който защитникът е играл: „Още като отидох в началото си спомням, че бяхме много добри. Нямаше Левски, ЦСКА, ние бяхме лидери в първите два месеца, но после настъпи спад. По принцип съм ботевист. После станах цесекар. Обичам Ботев Пд и ЦСКА. Играят комбинативен футбол, но изпитват и затруднения. Играха с Лудогорец. През първото полувреме играха много добре, а през второто не знам какво се случи и отстъпиха с 2:3. Имат добър треньор, който иска да играят комбинативен футбол – типичен за Ботев Пд.”

„Амбициите ни са да влезем в по-горна група, надявам се и останалите даимат подобна амбиция”, коментира още Апостол Попов.

Защитникът е влизал и в ролята на вратар.

„По принцип в доста от тренировките съм заставал на вратата, обичам да пазя и мога да пазя на вратата. Не се притеснявам. Мога навсякъде. Знаете, че имах проблеми с раменета, не се притеснявам, мога и д апазя на вратата.”