Старши треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, даде пресконференция преди двата мача с Левски. В четвъртък "орлите" се изправят срещу Левски в отложен двубой от efbet Лига, а в събота предстои 1/8-финалния мач от SESAME Купа на България отново на „Хювефарма Арена“.

"Първо, ние не мислим за втори или трети мач. Винаги най-важният мач е следващият, този в четвъртък. Това няма да се промени. Очаквам да е труден мач. Ще се изправим срещу много качествен противник и трябва да сме на ниво, да покажем амбиция, смелост и нашите най-добри качества", започна Шимунджа.

"Съгласен съм, че тази ситуация е по-специфична. В четири дни ще играем за един и същ противник. Фокусиране сме върху първия мач и когато анализираме противника Левски е много трудно да промениш нещо за два-три дена специално в анализа. Това което очаквам от тях е да сменят формацията в един от мачовете. Още веднъж, нашият фокус е върху мача в четвъртък, защото това е най-важният мач в момента", добави още той.

start-photo.bg
42 снимки

"Разбира се, споделих вече, че когато играем на всеки три-четири дена това е привилегия, означава, че сме успели. Имахме повече време да тренираме и да възстановим нашите играчи. Ще сме готови за двата мача с Левски. Нивото на тренировките и мотивацията е много високо. А какво е по-добре за нас, ще видим след края на мачовете"

"Искам да кажа, че полусезонът не е приключил още, имаме още два мача. За нас всички състезания, в които участваме, са много важни. В четвъртък е мач за шампионата, това е главна цел за сезона и в момента е най-важният мач"

Анте Шимунджа бе запитан и за загубата именно от Левски през миналия сезон в SESAME Купа на България.

"Това си беше за миналия сезон. Винаги казвам на играчите, че това което се е случило вчера е история. Минало е и не можем да променим нищо. Имаме огромна мотивация, защото ще играем срещу един от най-големите клубове в България. Искаме да бъдем на най-високото ниво. Не смятам, че само в Лудогорец мислим за почивка. Това което видях на тренировките - мотивацията и енергията, която показват футболистите е на много високо ниво. Те показват, че са големи професионалисти и са много конкурентни", сподели Шимунджа.

Start-photo.bg
93 снимки

Треньорът на Лудогорец  бе запитан дали футболистите му следят Световното първенство и кои отбори подкрепят:

"Всички. Ако не коментираме и не говорим за Световното, то тогава нещо не е както трябва. Това е нормално, има приятелски съревнования и между играчите, но всичко това носи само позитивни емоции"

"Нека минат двата мача, които имаме сега, а след това ще говорим какво предстои за тима. Ако си спомняте преди всяко дерби, това е много специфична ситуация. Не е важно, на кое място си седнал на масата, защото дербитата носят много нова енергия, мотивация и не смятам, че ще бъде по-различно", завърши той.