23-ма футболни фенове са задържани преди и по време на футболната среща в сряда на Националния стадион "Васил Левски", съобщи пресцентърът на МВР.

21 фенове във видимо нетрезво състояние не са били допуснати до стадиона.

В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на футболната среща между отборите на "Славия" и "Левски" на финала за Купата на България.

Столичната полиция е предприела стриктни мерки за опазване на реда и сигурността. Преди началото на мача на територията на столицата са били задържани 11 души - един от тях с наркотици и 10 без документи за самоличност. Посетителите на срещата са били проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, в резултат на което са задържани 12 души: четирима за притежание на наркотици, трима с ножове, двама с маски, двама с пиротехнически изделия и един за неизпълнение на полицейско разпореждане.Един от задържаните, във видимо нетрезво състояние, се е държал грубо и агресивно и е буйствал в помещението за задържани лица.