ЦСКА 1948 пречупи Марица Пловдив с 1:0 като гост в мач от 1/16-финалите за Sesame Купа на България. Георги Русев (73) беше точен за софиянци със страхотен шут от далечна дистанция, при който стражът Илия Николов нямаше шанс за намеса. 

 

Гостите започнаха по-активно срещата и още във втората минута Георги Русев опита да изненада Илия Николов с директен изстрел от фаул от малък ъгъл, но вратарят на Марица реагира и изби. 

В 14-ата минута Ифеани Дейвид сбърка при изнасянето на топката в собствената половина и Парвиз Умарбаев пробва фалцов удар от дъгата на наказателното поле, преминал над напречната греда. Седем минути след това Саломон Джеймс трябваше да чисти от голлинията след удар на Емил Виячки, който засече с глава центриране от корнер.

startphoto.bg
19 снимки

По-добрата игра на ЦСКА 1948 продължи и в 34-ата Аерон Зинга шутира силно от около 20 метра, но Илия Николов отрази неговия изстрел и така почивката дойде при нулево равенство.  Втората част отново започна с леко игрово преимущество на гостите, но чистите ситуации пред вратата на „жълто-сините“ липсваха. 

В 65-ата минута Георги Русев засече с глава центриране отляво, но топката мина встрани от целта. Малко след това Илия Николов спаси безпроблемно още един удар с глава, дело на Ивайло Чочев.  В 69-ата минута Марица стигна до първата си чиста ситуация за гол. Саломон Джеймс изпълни силно тъч към наказателното поле, където влезлият като резерва Веселин Марчев свали с гърди към Свилен Щерев и полузащитникът шутира от около 17-18 метра, но топката премина покрай гредата. 

Гостите отговориха веднага и стигнаха до опасност след центриране от корнер, при което Емил Виячки засече на далечната греда, но Илия Николов парира.  В ответната атака пък Саломон Джеймс подаде в наказателното поле, където Марчев бе изпуснат от защитата на ЦСКА 1948, но от няколко метра не успя да стреля точно, падайки на земята. 

В 72-ата минута играчите на Николай Панайотов поведоха в резултата. Георги Русев се разписа с прецизен далечен изстрел в горния десен ъгъл, който не остави шансове на вратаря на домакините.  До края на мача Марица опита да стигне до изравнително попадение, но не намери път към вратата на Даниел Наумов и така ЦСКА 1948 продължава напред към 1/8-финалите в турнира.