Отборът на Созопол изтегли приемлив жребий за Купата на България с оглед останалите съперници. "Небесносините" приемат у дома на своя стадион "Арена Созопол" тима на ОФК Поморие. 

Морското дерби, което ще се проведе на 03 или 04 септември, най-вероятно ще се играе в късен час, на осветление. Възпитаниците на Маргарит Димов вече играха с този съперник в подготвката преди сезона и завършиха наравно 2:2. 

Двата морски тима се познават отлично и едва ли може да се изненадат с нещо, но със сигурност ще стане празник за футбола в региона. Тежък мач за домакините от Созопол, а тимът на Малин Орачев със сигурност ще се опита да отстрани "небесносините".

Румен Димов: Добър жребий за нашия отбор, с тежък съперник, който ще се опитаме да отстраним. Надяваме се, че факторът домакинство ще наклони везните в наша полза и няма да се усети, че сме отбор от Трета лига. Предпочитахаме отбор от друг регион, но това е жребия. 

Притежаваме отличен колектив, който ни тласка към победите във всеки мач. В отбора има настроение, а футболиситите ни са освободени от напрежението. Познаваме отлично съперника, излизаме срещу корав противник от Втора лига, който има качествени единици. Надяваме се да стане истински празник, да зарадваме нашите привърженици, и ако можем да продължим напред в турнира. 

В тези мачове трябва да имаш и малко късмет, за да продължиш напред. Не мислим за Берое Стара Загора, имаме тежки мачове за първенството, те са по-важни, но не омаловажаваме и тези за купите. Созопол излиза всеки мач за победа, така ще бъде и срещу Поморие.