Треньорът на ЦСКА 1948 Йордан Юруков поздрави играчите си за страхотния рейт в тазгодишното издание на Купата на България, въпреки поражението с 0:2 при гостуването на Локомотив Пловдив в четвъртфинална среща, играна на стадион "Лаута". Наставникът сподели, че иска неговите играчи постоянно да се развиват, за да достигнат целите си. 

„На този етап Локомотив е по-добрият отбор от нас. Заслужено продължават напред. Пресата им поречи да си организираме атаките и заслужено спечелиха срещата“, започна Юруков.

„В дадени ситуации работихме бавно с топката, но не мога да омаловажа труда на нашите играчи. Това беше тест за нас и очевидно имаме още много работа, за да стигне нивото на най-добрите. Не се отчайваме обаче, тъй като ще си вземе поуките“.

„Гущеров беше неутрализиран, но не беше само той. Те ни бяха разузнали добре. Щом сме допуснали два гола и не сме отбелязали значи не сме се представили на ниво. Не мога да кажа, че липса на двама състезатели е причината за загубата“.

„Вижда се, че има сериозна разлика от първа дивизия до Втора лига. Efbet Лига е на едно много добро ниво, така че трябва да продължим да се развиваме, за да достигнем до нужното ниво. Трябва да сме последователни в действията ни и ще видим докъде ще стигнем“.

„Наумов е изключително талантлив. Той работи много и е отдаден на футбола, затова поканата за националния отбор не е изненада“.

„Лично моя работа е да се възстановим добре след днешната загуба. Неприятна е загубата, но трябва да реагираме и да се отърсим от поражението. Най-важната роля ще е моята, за да дам на момчетата това, което заслужават. Аз се гордея с тях и не мога да омаловажа техните усилия до момента. Трябва да се усъвършенстваме занапред, за да изпълним целите си“.

„Лаута“ е страхотен стадион, с традиции. За мен е чест да изляза тук като треньор и се надявам за бъдеще да мерим сили на подобни терени все по-често“, завърши треньорът на ЦСКА 1948.