Спортният директор на Ботев Пд Малу Мпасинкату отново не успя да назове срок за постигане на окончателно споразумение между италианските бизнесмени, които искат да купят клуба, и Димитър Христолов. Колоритният Мпасинкату коментира жребия за Купата на България, където неговият тим ще играе с Локомотив София.

„Уважаваме Локо Сф, мисля, че ще можем да направим добър резултат. Изиграхме хубав мач с тях, 2:2, имайки предвид, че вече веднъж сме постигнали равен, имаме желание да направим още един такъв двубой,” каза той, визирайки резултата от срещата между двата състава в 8-я кръг на А група.

„Работи се, за да може да се върне Ботев нагоре в класирането. Заради паузата в първенството, имаше по-малко тренировки, не че не сме тренирали. Това е нещо нормално,” обясни босът за разредените напоследък занимания на тима.

Той отрече да има медийно затъмнение:„Аз съм на разположение, пред медиите не говорят футболистите и треньора, решихме да ги държим настрани. Но към мен можете да се обръщате спокойно. Отборът е концентриран да излезе от кризата, трябва да спечелим повече точки. Няма проблеми, всичко се нормализира.”

За очакваната сделка за Ботев, Мпасинкату отбеляза:„Все още всичко е между представителите на Христолов и бъдещите собственици на отбора. Когато всичко стане окончателно, ще се направи пресконференция, на която да бъдат обявени подробности. Във футбола е трудно да се каже точна дата, нека да кажем – скоро.”

„Добре се работи, трябва да има резултати, на хората им харесва футбола, и на мен ми харесва също. Ние работим денонощно, за да върнем отбора към предишната му форма, за да участва нормално в шампионата,” завърши Малу Мпасинкату.