Бранителят на Литекс Михаил Венков изрази увереност, че „оранжевите” ще спечелят Купата на страната тази година. Според футболиста на ловчанлии, това е единствената постижима цел пред отбора този сезон, след разочароващите резултати в шампионата.

 

Утре възпитаниците на Ферарио Спасов излизат срещу кюстендилския Велбъжд в 1/16 мач от турнира за Купата на България. Двубоят е с начален час 14:00.

 

„Излизаме с едно добро настроение нищо, че загубихме шансове за титлата. Сега предстои турнирът за Купата на България, който е единствената реална цел пред нас”, коментира Венков преди мача утре.

 

„Надявам се утре да направим една добра игра и да победим убедително и категорично отбора на Велбъжд.

 

„Нормално е в отбора да има напрежение, като няма добри резултати. Ние сами влезнахме в дупката и сега трябва да излезем. Всичко зависи от нас футболистите.”

 

„Не мисля, че някой от нас ще подцени мача и ще си създадем проблеми. Излизаме с единствената мисъл за победа и не можем да имаме оправдания с терена или нещо друго. Какъвто е терена за нас, такъв е и за тях”, коментира още Венков.

 

„Купата на България е абсолютно реална цел. Виждате всички, че играем един от най-хубавия футбол в България, но малшансът в първенството ни попречи да се намираме на по предна позиция в първенството и да се борим за титлата. Убеден съм, че тази година Литекс ще вземе Купата на България”, коментира още Мишо Венков.