Отборът на Миньор Перник победи с 1:0 в мач-реванш на четвъртфиналите на Купата на България. Срещата се състоя на стадион Славия, а единственото попадение бе дело на Окечукво в 88-ата минута. Въпреки успеха на перничани, възпитаниците на Велислав Вуцов се класираха за полуфиналите след като победиха в първата среща с 5:2.

Мачът ще бъде запомнен и със завръщането на Чавдар Янков в игра. Футболистът се появи на терена в 72-ата минута след 6-месечно отсъствие заради травма.

Двубоят, който макар и да имаше протоколен характер заради изразителната победа на славистите в първата среща (5:2), остави приятни впечатления. Перничани опитваха да владеят топката повече, а началото бе повече от интересно. Само в рамките на 10 минути двата отбора си размениха по няколко атаки, а при една от тях Миньор отбеляза гол, който впоследствие бе отменен заради засада.

В 7-ата минута след грешен пас на Янко Сандански в средата на терена футболистите на Николай Тодоров поставиха началото на контраатака. Стигна се до ъглов удар. Последва заучено изпълнение, Маду отклони топката в наказателното поле към Софрониев. Последният се разписа, но голът му бе отменен заради засада. Минута след това Славия отговори. При многоходова атака топката стигна до Мирослав Антонов в наказателното поле, нападателят обаче се забави и двама бранители на перничани се хвърлиха в краката му.

В 15-ата минута на мача Здравко Лазаров имаше уникалния шанс да изведе своя отбор напред в резултата. Тогава играчът на „белите“ овладя топката много добре на границата на наказателното поле, шутира силно, но ударът му срещна десния стълб на вратата на Банков. Лазаров имаше още няколко отлични изяви, като само малшансът му попречи да се разпише в самия край на първото полувреме.

В 25-ата минута на срещата, след изпълнение на корнер капитанът на перничани Цветков отклони добре топката с глава и можеше да се разпише, но ударът му премина в страни. До края на първата част двата отбора си размениха по още няколко атаки, но резултатът остана непроменен.

През втората част дъждът над столицата се усили и влоши в значителна степен качеството на терена, а от там и качеството на футбола.

В 72-ата минута Чавдар Янков се появи в игра след 6-месечно отсъствие. Янков получи травма в коляното през есента в мача срещу Локо Сф. Той замени Миро Антонов, а в 82-ата минута имаше възможността да се разпише, но ударът му бе отразен от Банков.

Единственото попадение в мача бе дело на Окечукво в самия край на мача. В 88-ата минута при едно центриране в наказателното поле на Славия между петима защитници Окечукво успя да отиграе и да вкара топката в мрежата на Ивайло Иванов за 1:0.

В даденото от съдията 3-минутно продължение, резултатът остана непроменен.