„Съгласно наредбата на БФС мач за Суперкупата трябва да има. Мисля, че европейското ниво на възпитание и манталитет показва, че трябва да си спазваме наредбите”, заяви президентът на ПФЛ Валентин Михов.

„Нека и Левски, и Литекс бъдат така добри да кажат коя дата им е удобна. Говорих с Наско Сираков и с Ангел Бончев още на мача Беларус – България да не почнат циркове като всяка година. Нека се позамислят какво обещаха пред мен и тогава да приказват”, добави футболният бос.

„Левски иска финалът да е на 26-и юли, а Литекс не. Затова казах на президента на БФС Борислав Михайлов те да решат коя да е датата. Аз не се занимавам с дата. Каквото реши футболният съюз, ние ще се съобразим с това. Глобата за неучастие във финала е 85 хиляди лева”, каза още Михов.

На въпрос какво мисли за ироничните изказвания от страна на Левски с кого ще играят за Суперкупата, президентът на ПФЛ отговори: „Има си наредба! В нея се казва, че когато шампионът е носител и на Купата, участва финалистът за Купата. Ние много можем да си иронизираме, но въпросът е какво правим оттук нататък. Сега идват евротурнирите и ще видим иронията каква ще е. Но с това отношение към самите себе си не си помагаме”.

Вальо Михов коментира и темата за лицензирането на стадионите в А група: „Те са лицензирани преди месец. Сега ще минем с една комисия, която аз ще оглавя за да видим състоянието на терените и съблекалните, което е болният въпрос. Ще бъдем с Наско Сираков и Йордан Лечков. До 15-20 юли ще си кажем мнението. Смешно е да говорим за А група и терен с бабунки и къртичини. И ако не е направено нищо с какви очи ще се гледаме. Ако наистина терените не са годни нека клубовете да си търсят място къде да играят и да си плащат съответния наем!”, завърши Михов.