Малеш Микрево стана единственият втородивизионен тим, победил елитен съперник, за да продължи на осминафинал за Купата на България. Отборът от Б група се наложи след изпълнение на дузпи над елитния Видима Раковски.

Силно първо полувреме изиграха футболистите на Малеш. Още в 4-та минута Атанасов от ляво насочи топката към Сакаджийски, но той бе блокиран непозволено от Ашимов и главният съдия отсъди фаул в полза на домакините. В 12-та минута Васил Василев изпрати топката пред наказателното поле на гостите, но отново Сакаджийски бе пресиран от Ашимов и Иванов от гостите. В 24-та минута след центриране от дясно пред наказателното поле на Видима Раковски Вакареев вкара топката в мрежата на гостите но главия съдия отмени попадението за извършено нарушение преди това от Сакаджийски. До края на първата част на срещата опити за превземане на вратата на Малеш направиха Герасим Заков и Владимир Владимиров от гостуващия тим, но ударите им бяха неточни.

През второто полувреме отборът на домакините бе по-настоятелен и търсеше начин за отбелязване на гол, но вратаря на гостите бе на мястото си. В 58-ма минута Траянов от гостите сгреши, Атанасов овладя коженото кълбо и сам срещу вратаря Илиев стреля у него. До края на редовното време не се стигна до нищо опасно и пред двете врати и двата отбора се оттегли на почивка при нулево равенство.

В първото продължение Атанасов и Давков от Малеш излязоха в удобни позиции за стрелба, но до отбелязване на гол във вратата на гостите не се стигна. И във втората част на допълнителното време от Малеш изтърваха да отбележат гол. В 119-та минута Боби Стоянов изпрати топката от близо в аут и така се стигна до изпълнение на дузпи.

При изпълнение на дузпите по-точни бяха домакините, които реализираха и петте си наказателни удара , докато за гостите капитана Георги Иванов пропусна и така с краен резултат 5:4 отборът на Малеш ликуваше, който продължава в по-нататъшната фаза за купата на България.

След двубоя старши треньорът на Малеш Пламен Мицански изказа задоволство от играта на своите възпитаници и си пожела за следващ противник в турнира за купата на България ЦСКА или Левски.

Старши треньорът на Видима Раковски Митко Тодоров заяви, че победата на Малеш е напълно заслужена. Той обвини за загубата яловото нападение и пропуска на капитана на отбора при изпълнение на дузпите Георги Иванов.