„Турнирът за Купата на България ни носи един вид морално удовлетворение. Ние не смятаме в никакъв случай, че трябва да хвърлим всичките си сили в него. Очевидно е, ясно е, че ние Купата няма да можем да я спечелим”, заяви за Гонг спортният директор на Монтана Михаил Мадански преди гостуването на неговия тим на Левски.

1/8-финалът реванш от турнира за Купата на България е в сряда от 16 часа на стадион „Георги Аспарухов”, а първата среща на стадион „Огоста” завърши 2:0 за втородивизионния тим. Двубоя ще можете да проследите в Gong Play, по телевизия Диема, както и в ефира на Дарик радио.

„Ако трябва да си говорим честно, тези мачове за Купата ни лишиха от пет точки в първенството. Аз винаги съм казвал, че предпочитам догодина да се срещнем с Левски, ЦСКА, Лудогорец и Литекс на ниво А група. За да не се потвърди старата максима: „Който се хвърля за Купата, не влиза в групата!”, добави доцентът в Националната спортна академия.

„Мачовете с Левски и ЦСКА за нас са двубои, в които да проверим докъде ни стигат силите срещу силни противници. В никакъв случай няма да приемем отпадането като трагедия, в никакъв случай няма да се стремим с всякакви средства да продължим напред – чисти и нечисти! За мен мачът с Левски е просто една среща, в която футболистите ни трябва да покажат на какво са способни”, каза още Мадански.

„Не казвам, че няма да се хвърлим срещу Левски. Напротив, ще играем с всички сили и способности, с които разполагаме. Но няма да правим трагедии от евентуално отпадане. Ние не отиваме на Герена като обречени, нито сме се предали предварително. Ще направим всичко възможно да продължим, но това не е наша фикс идея”, категоричен бе бившият младежки национален селекционер.

„Ако отборите не са Монтана и Левски, преднината ни от първата среща би изглеждала солидна. Но при това стечение на обстоятелствата, при разликата в класите не съм сигурен, че 2:0 е солидна преднина. Аз мисля, че ни чака много тежък мач. Отборът на Левски демонстрира голямо израстване особено в офанзивен план. Имаха много силни изяви срещу Ботев и Литекс. Както вкараха 3 гола в Пловдив е твърде вероятно да го направят и на нас. Разбира се, това него казвам като някакво пожелание или застраховка. Нищо в този двубой не е решено и ни очаква много сериозен мач, в който и трите знака са възможни”, коментира предстоящият мач на Герена спортният директор на Монтана.

„Ние надиграхме Левски в първата среща, но това няма никакво значение за мача утре, защото „сините” ще излязат с всички годни титуляри, които имат на разположение. В Левски може би много добре си дават сметка, че това може би е мачът на годината за тях. Това е пътят им към Европа. Все пак като име Монтана не звучи толкова стряскащо, а психиката на играчите във водещите ни отбори позволява да играят по-добре срещу отбори каквито сме ние”, сподели Михаил Мадански.

Той даде оценка и на отминалият полусезон за неговият тим: „Полусезонът щеше да е мечта за нас, ако не бяхме направили издънката срещу Раковски в последния кръг на Б група. Вината за това обаче е изцяло наша – на спортно-техническото ръководство, защото подценихме второто полувреме на двубоя. Но това вече е минало – няма да го върнем. Считам, че успяхме да създадем добър, млад и боеспособен отбор, който има всички предпоставки да се завърне в А група. Разбира се, предстои много сериозна работа, трябва да се пипне по състава, да се подсилим една-две позиции, да потърсим едно-две, максимум три нови попълнения. Трябва да се подготвим добре и най-важното – да не подценяваме по никакъв начин първенството на Б група, защото там се играе доста приличен футбол и има доста равностойни отбори!”

„Златко Живков ни изпроводи към София с пожеланието като се видим в петък да раздава премии и за отстраняването на Левски”, завърши Михаил Мадански.