Шампионът Лудогорец очаквано нямаше никакви проблеми срещу Дунав Русе в първи мач между двата тима от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Възпитаниците на Стойчо Стоев се наложиха с 4:1 на своя „Лудогорец арена“ и до голяма степен обезсмисли реванша в Русе, който е след три дни.

Логично, предвид наситения календар с мачове, наставникът на домакините заложи на доста експериментален състав, като на терена се появиха футболисти, които по-рядко намират поле за изява. Въпреки това обаче, „орлите“ показаха солидна игра и напълно заслужено стигнаха до категоричната победа с 4:1.

Резултатът в мача бе открит от бразилеца Мишел Платини, който засече топката в мрежата след центриране на Бургзорг отляво. Първият гол в мача падна още в 16-ата минута. В 34-ата сънародникът на Платини – Марселиньо покачи на 2:0. След центриране от корнер, Платини надскочи свои противник и намери абсолютно непокрития Марселиньо, който с лекота вкара втория гол за Лудогорец.

През първото полувреме футболистите на Дунав също имаха два добри шанса, но при единия, гредата се оказа верен помощник на Аргилашки.

В началото на втората част, гостите от Русе започнаха по-добре срещата, но постепенно футболистите на Лудогорец наложиха своя стил на игра и логично стигнаха до нови два гола. Първо защитникът Александър Барт засече с глава центриране от корнер, а смяната Дани Абало вкара четвъртия гол за домакините. Между последните два гола на „зелените“, Диян Димов отбеляза почетното попадение за Дунав.

Официален дебют с фланелката на Лудогорец направи 17-годишният Китов, който се появи на терена през втората част на мача.

По-рано днес Черноморец Бургас разби с 9:0 Шумен 2012 и с общ резултат 13:0 се класира за следващата фаза.