Лудогорец продължава защитата на Купата на България, след като изхвърли Берое и продължава напред в турнира. Разградчани спечелиха с 1:0 реванша срещу Берое на „Лудогорец Арена“ и благодарение на гола на чужд терен в Стара Загора се класираха за четвъртфиналната фаза, където ще се изправят срещу Литекс.

Мачът бе решен още в първия четвърт час, след като първо Жуниньо Кишада вкара в 8-та минута, а след това Берое остана с човек по-малко, тъй като Валдемар Боровски бе изгонен от съдията Станислав Ставров с пресилен втори жълт картон в 14-та минута.

Първото опасно положение в мача бе в 5-та минута пред вратата на Лудогорец, когато Жуниор Мапуку стреля от фаул от около 23 метра, но изпрати топката в страни от десния стълб на вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец поведе в резултата в 8-та минута, когато Марселиньо пусна много добър пас към Михаил Александров, който центрира в наказателното поле на Берое, Боровски блокира добре Мисиджан, но топката попадна в Кишада, който бе оставен непокрит и вкара топката в десния ъгъл на вратата на Благой Макенджиев.

Берое остана с човек по-малко в 14-та минута, когато Валдемар Боровски бе изгонен от съдията Станислав Ставров с пресилен втори жълт картон, след като влезе с високо вдигнат крак при единоборство с Върджил Мисиджан. Литовецът получи първия си жълт картон в срещата в 7-та минута.

Лудогорец можеше да реши всичко в мача в 15-та минута, когато Михаил Александров подаде към Марселиньо, който стреля, но Благой Макенджиев успя да спаси и да избие топката в корнер. 

Най-доброто положение за Берое през първата част бе в 39-та минута, когато Самир Аясс свали с глава топката към Салим Керкар, който излезе на добра позиция, но стреля в страни от левия стълб на вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец организира добра атака в 39-та минута. Михаил Александров подаде към Фабио Ешпиньо, който стреля, но Благой Макенджиев успя да спаси и да избие в корнер.

Второто полувреме двата отбора играха на значително по-бавно темпо.

Лудогорец започна силно второто полувреме. В 48-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Берое Марселиньо стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Макенджиев.

Една от малкото възможности пред Берое през второто полувреме бе в 52-та минута, когато Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец, след което Владимир Зафиров стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Лудогорец пропусна нова много добра възможност в 53-та минута, когато Михаил Александров подаде към Кишада, който сложи топката на главата на Марселиньо, но той стреля в страни от левия стълб на вратата на Макенджиев. В следващата атака на Лудогорец последва удар на Фабио Ешпиньо, но Макенджиев спаси.

В добавеното време на мача Вандерсон подаде към Марселиньо в наказателното поле на Берое, той стреля, но Макенджиев спаси.

Така Лудогорец се класира за четвъртфиналите за Купата на България с общ резултат 2:2 и продължава напред заради гола на чужд терен. В следващия етап от надпреварата Лудогорец ще се изправи срещу Литекс.

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Барт, Терзиев, Минев, Златински, Ешпиньо, Мисиджан (59-Вандерсон), Марселиньо, Александров (87-Анисе), Кишада (75-Хамза)

Берое: Макенджиев, Боровски, Иванов, Зафиров, Пенев, Елиаш, Джоман, Гади (72-Костов), Аясс (51-Зехиров), Керкар, Мапуку (68-Огнянов)