Днес стартира 1/16-финалният кръг в турнира за Купата на България, в който се включват и тимовете от Първа професионална лига. Днес ще се изиграят шест двубоя от този етап, а останалите мачове са утре и в четвъртък.

Без съмнение най-интересният сблъсък ще се играе във Враца, където местният Ботев посреща шампиона Лудогорец, а мачът може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT от 16 часа днес.

С оглед на предстоящите битки за „зелените“ в Шампионската лига, най-вероятно наставникът на тима Георги Дерменджиев ще предприеме сериозни промени в състава си, но едва ли ще се стигне до подценяването от миналата година, когато разградчани изненадващо отпаднаха от Локомотив Горна Оряховица.

Домакините от Ботев пък ще бъдат без своя старши треньор Бойко Величков, който изтърпява наказание.

Извън групата на Лудогорец останаха Владислав Стоянов, Паломино, Кафу, Мисиджан, както и контузеният Натаниел. В сметките на Дерменджиев обаче се завръща капитанът на отбора Светослав Дяков, който в миналия кръг от Първа лига получи почивка.

В същото време бившият наставник на ЦСКА-София Христо Янев ще направи своя официален дебют начело на новия си тим Нефотхимик. Бургазлии гостуват на Етър на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Младият специалист успя да изведе ЦСКА до исторически триумф в турнира през миналата година, а сега не крие амбициите си за добро представяне в надпреварата и с тима на „шейховете“.

Ето и пълната програма за деня в 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Мачовете започват в 16 часа.

Левски Карлово – Верея

Спартак Плевен – Пирин Благоевград

Черноморец Балчик – Локомотив Пловдив

Етър – Нефтохимик

Ботев Гълъбово – Монтана

Ботев Враца - Лудогорец