Лудогорец се класира на четвъртфинал за Купата на България, след като стигна до равенство 1:1 на реванша с Берое, и така детронира миналогодишния носител на трофея, с общ резултат 3:2, след успеха с 2:1 в Разград.

Лудогорец бе и последният отбор, побеждавал Берое за Купата на България, като старозагорци нямаха поражение в турнира почти две години. Сега отново разградчани изхвърлиха беройци от надпреварата и продължават в следващия етап.

И двата отбора излязоха в доста окастрени състави от контузии и наказания, като Берое записа само пет резерви в списъка за мача. Лудогорец бе без доста от основните си играчи като Светослав Дяков, Козмин Моци, Мишо Александров, Върджил Мисиджан, Роман Безяк.

В тяхното отсъствие за разградчани отново игра невъзстановеният Георги Терзиев, предизвикал скандал с младежкия национален отбор.

Над стадион „Берое“ тегнеше и сумрак, заради все още неотстранените технически проблеми с осветлението, и макар че имаше светлина, стигаща да се вижда, обстановката не бе особено подходяща за хубав мач.

Лудогорец детронира Берое, защитата на Купата приключи

източник: БГНЕС

Лудогорец бе доста по-активният отбор през първото полувреме, като отправи няколко удара към Караджов, чрез Марселиньо и Кишада. С малко късмет, шампионите поведоха още в четвъртата минута, след автогол за Берое. При един извеждащ пас на Кишада към Марселиньо, Джоман и Здравко Илиев в опита си да изчистят не се разбраха, и последният прати топката в собствената си врата.

Берое бе на път да завърши полувремето без чиста голова ситуация, когато в 41-та минута едно центриране на Пенев в наказателното поле, доведе до разбъркване на точката на дузпата, Мартинс свали топката с глава, а Венци Христов се ориентира най-добре, и шутира между куп от играчи в центъра на вратата за 1:1.

Второто полувреме започна доста накъсано, и само авторитетното присъствие на Георги Кабаков, и строгите му отсъждания възпираха нервите на играчите. Само за 15-тина минути от началото му четирима футболисти бяха санкционирани с жълт картон, а футбол почти не се играеше. Картоните продължиха да се трупат, с напредването на минутите, а Берое постепенно превземаше повече терен.

Старозагорци заеха позиции в половината на съперника по-лесно след 60-та минута, но основно опитваха далечни удари, които не затрудняваха Чворович.

Най-доброто положение за полувремето отново бе на сметката на Лудогорец, когато Кишада излезе очи в очи с Караджов отляво, но ударът му към далечната греда мина на половин метър от вратата. Берое веднага отговори, с мощен плътен удар на Елио Мартинс от 20-тина метра, който Чворович отрази в корнер.

Иван Стоянов пропусна да реши мача в 86-та минута, когато излезе сам срещу Караджов, но потърси далечния ъгъл и топката мина на сантиметри от страничния стълб.

Във втората минута от добавените три на редовното време, невероятен шанс се откри пред Берое да стигне до продължения – след центриране отдясно от корнер, топката бе свалена във вратарското поле на главата на Пенев, но Барт бе последна преграда и изчисти сигурно.

Така приключи и двубоят, като равенството бе достатъчно, за да прати Лудогорец на четвъртфинал.