Локомотив София взе преднина в четвъртфинала с Черноморец за Купата на България. "Железничарите" надделяха с 1:0 на свой терен, а реваншът е след седмица.

Единственото попадение в мача отбеляза капитанът Александър Бранеков още в самото начало. След това имаше още доста ситуации, но резултатът се запази.

Мачът започна вихрено. Още в 5-ата минута "червено-черните" ликуваха. Тогава Румен Трифонов центрира перфектно от корнер, Александър Бранеков надскочи всички и с глава реализира за 1:0.

След това дойдоха и добри минути за бургазлии. Симеон Райков имаше няколко възможности, но те не бяха реализирани.

Карлос Фонсека също беше заплаха за вратата на домакините, но негов удар беше избит от голлинията.

Локомотивци имаха шанс да вкарат второ попадение в 18-ата минута, но тогава след центриране на Румен Трифонов, Димитър Илиев тресна напречната греда.

В средата на полувремето домакините претендираха за дузпа, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма основание за такава.

В 29-ата минута "червено-черните" отново бяха близо до гола, но се разминаха с него. Тогава след центриране на Раул Марко Ранджелович с глава прати топката в гредата, след което от голлинията Крум Стоянов успя да избие и да предотврати гола.

До почивката и двата тима имаха своите шансове за попадение, но те не бяха толкова чисти, колкото в началото на полувремето и така резултатът се запази.

След почивката двубоят се превърна в истинска битка. В началото на втората част положенията липсваха, като все пак домакините бяха малко по-активни, но не затрудниха сериозно Живкович.

Черноморец пък имаше шанс чрез Чико, у когото топката се озова след грешка в защитата на Локо, но той го пропиля с лековато центриране, пресечено от Божидар Митрев.

Годфред Бекое, който беше най-активен преди почивката за гостите, свърши силите в началото на втората част и беше заменен, което безспорно притъпи остротата на атаките на бургазлии.

Това позволи на домакините да продължат да са по-активни и затова създадоха повече ситуации пред Живкович. Маркиньос носеше постоянна заплаха за вратата на бургазлии.

При една от комбинациите той пусна към Румен Трифонов, а юношата на ЦСКА перфектно намери Даниел Генов, чийто удар обаче мина на сантиметри встрани от вратата.

Симеон Райков беше най-активният от състава на "акулите" след почивката, но неговите усилия не бяха подкрепени достатъчно добре от останалите му съотборници.

След появата и на Бранимир Костадинов бургазлии поизостриха събитията пред Митрев. На юношата на Левски му се наложи на два пъти да се намесва виртуозно между 75-ата и 76-ата минути.

Първо Чико беше изпуснат на фланга, но изстрелът му беше избит. Малко след това последва корнер, след чието изпълнение Бранимир Костадинов с глава насочи топката към вратата и за малко да огорчи бившия си тим. Митрев обаче пак беше безгрешен.

В 80-ата минута отново Костадинов се появи в опасна близост пред вратата на бившите си съотборници, но в последния момент Бранеков изби удара му.

Най-невероятният пропуск за бургазлии дойде в 85-ата минута. Тогава Симеон Райков свали топката за Милен Гамаков, който беше на два метра сам пред голлинията. Халфът обаче направи по-трудното и не успя да я прати в мрежата.

До края повече положения нямаше и така локомотивци се поздравиха с измъчена, но сладка победа и чакат реванша след седмица с аванс от един гол.