Локомотив София постигна лесна победа над Калиакра Каварна в мач реванш от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. На стадиона в столичния квартал „Надежда“, „червено черните“ се наложиха с класическото 3:0 и след успеха в първия мач с 2:1, продължават в следващата фаза на надпреварата.

Точни за успеха на столичните „железничари“ бяха Искрен Писаров и Крум Бибишков, който се разписа на два пъти.

Мачът започна с домакински натиск, като още в 10-ата минута Писаров нацели напречната греда на вратата на гостите, а две минути по-рано Крум Бибишков направи серия от пропуски пред вратаря Марков.

Резултатът в мача бе открит в 28-ата минута. След продължителна атака на домакините, Бибишков стреля силно, Марков успя да отклони топката в гредата, но след това попадна в Писаров, който от близко разстояние се разписа.

В 36-ата минута, след грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, Пеев открадна топката и изведе Бибишков, който хладнокръвно се разписа за 2:0. Веднага след подновяването на играта през втората част, нападателят отново се разписа, но попадението бе отменено заради засада. В 56-ата минута обаче, Бибишков не сгреши с удар от около 11 метра след пас на Даниел Пеев.

В продължението на срещата Крум Бибишков имаше възможност да оформи своя хеттрик, но Марков показа класа и спаси.

През втората част в игра за Локомотив София се появи Александър Дюлгеров, който се завърна след двумесечно лечение на контузия.