Отборът на Локомотив София постигна минимална победа с 1:0 над гостуващия Спартак Варна и по този начин си осигури място на ¼финалите в турнира за Купата на България. Единственото попадение за възпитаниците на Стефан Грозданов реализира Марчо Дафчев в 32-ата минута.

Пред около 200 зрители на стадиона в кв. „Надежда“ столичните железничари показаха по-стойностна игра и заслужено стигнаха до крайния успех. Двубоят започна с натиск на домакините, но пропуски пред Цанков направиха Иво Иванов и Зоран Балдовалиев.

Превъзходството на Локомотив продължи и логично в 32-ата минута футболистите в „червено-черни“ фланелки успяха да го материализират. Марчо Дафчев получи топката в наказателното поле и с техничен удар в близкия ъгъл не остави никакви шансове на игралия отличнодо този момент Цанков.

До края на първата част гостите имаха възможност да изравнят, но ударът на Бойко Величков мина на сантиметрим от напречната греда.

През второто полувреме играта на терена не се промени особено. Локомотив продължи да бъде по-активният тим, докато гостите от Спартак предпочитаха да действат на контраатака.

Отличен шанс да удвои резултата в началото на вторите 45 минути имаше Христо Златински, но ударът му от пряк свободен удар срещна напречната греда зад Цанков.