Футболистите на Локомотив Пд тренираха усилено изпълнение на дузпи в края на днешната тренировка. „Смърфовете” се подготвят за вариант с продължения и единадесетметрови удари, в случай, че се стигне до такива в мача срещу Локо Сф от турнира за националната купа.

„Трябва да сме готови за всякакъв вариант, тъй като всичко се решава в един мач. В турнирни двубои всичко е възможно. Ние обаче сме подготвени и психически, и физически за сблъсъка с Локо Сф”, заяви треньорът на „черно-белите” Неделчо Матушев.

Наставникът на пловдивчани заяви, че целта пред неговия отбор е да достигне до финалния мач в турнира.

„Отдавна сме обявили, че гоним участие в евротурнирите догодина. Нашата амбиция е да стигнем, колкото е възможно по-далеч в турнира. Искаме да играем на финала. Дали това ще стане, зависи само от нас. Ще искам от футболистите максимална концентрация в предстоящия мач, в който с всички сили ще гоним победата.”

Все още не е ясно дали Неделчо Матушев ще може да разчита на един от твърдите титуляри в отбора тази есен – Валери Георгиев. Универсалният играч на Локо Пд пропусна загубата от ЦСКА заради разтежение и все още избягва пълните натоварвания в тренировките. Много е той да попадне в групата за мача, а влизането му в игра да се решава в последния момент.

Останалите футболисти на Локо Пд са здрави и тренират на пълни обороти за неделния мач.