Локомотив Пловдив се хвърля с всичко най-добро срещу третодивизионния Балкан Ботевград в старта на кампанията си по защита на Купата на България, спечелена за първи път през май тази година, съобщава вестник "Тема Спорт". 

"Смърфовете" са най-резултатният тим в елита, докато Балкан заема 13-о място от 17 тима в Югозападната трета лига. Футболният клуб е в миманса, докато баскетболният стана шампион на България през изминалия сезон.

За пловдивчани на линия не са наказаните Стивън Езе, Парвиз Умарбаев и Бирсент Карагарен. В групата след дълго лечение на травма попадна крайният бранител Абдулахи, но той ще остане резерва. Анте Аралица също е сред 18-те, но вчера се готвеше на облекчен режим и едва ли ще е титуляр.

Прави впечатление, че Бруно Акрапович не е взел нито един юноша въпреки ниското ниво на съперника. На разположение на босненеца пък все още не са двамата, привлечени под наем от Уулвс - Силвен Деслан и Джордан Греъм. Документите им явно не са готови и от БФС не са ги картотекирали на този етап.

Балкан развива отново футбол от лятото на 2015 г., когато Иван Редовски възроди клуба. Капитанът Златко Атанасов е част от състава още от тогава. Играещият президент Редовски пък в момента е със спрени права за 1 година, считано от 3 август 2019-а, след като удари длъжностно лице в първия кръг на първенството.