Левски се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България по традиционния начин за „сините” след продължения срещу втородивизионен тим. Този път възпитаниците на Станимир Стоилов успяха да надиграят Локомотив Мездра с 2:1 след продължения.

Редовното време приключи при резултат 1:1, което наложи двата отбора да се приготвят за още 30 минути игра, в които по-съобразителни се оказаха шампионите.

В решителната 103-та минута Георги Сърмов се оказа в прегръдките на своите съотборници, след като прати топката в мрежата домакините и вкара победното попадение за „сините” след асистенция на Христо Йовов.

Футболистите на Левски за пореден път стартираха не особено убедително в надпреварата за Купата, като припомниха на феновете си съвсем близкото минало, когато се налагаше „сините” да преодоляват втородивизионни отбори от турнира за Купата след продължения и дори дузпи.

Първото полувреме бе изцяло в полза на носителите на трофея, които надиграха категорично своите съперници. Левски откри резултата в 33-та минута. Николай Димитров центрира от корнер, топката бе отбита от защитник на Локо Мездра, но отново попадна в Димитров, който центрира значително по-добре и позволи на Живко Миланов да покаже добрия си отскок, за да прати топката в мрежата на вратаря Левашки.

„Сините” имаха възможност на няколко пъти да увеличат преднината си до почивката, но пропиляха добрите си възможности.

През втората част играчите на водача в Западната Б група показаха, че са се отърсили от първоначалното стъписване и показаха категоричното си намерение да стигнат до крайния успех. След почивката футболистите на Локо Мездра се хвърлиха с всички сили срещу именития си съперник и бяха на път да сътворят дори и чудо, след като изравниха резултата в 55-та минута.

Кълбото се оказа във вратата на Левски след грешка на Божидар Митрев, който не успа да изчисти топката, а я подаде на Николов, от своя страна нападателят на Локомотив я прати в мрежата на Левски за 1:1.

При този резултат приключиха и редовните 90 минути на двубоя, въпреки много атаки и в двете посоки. Така се стигна до 13-та минута от продължението, в която Георги Сърмов донесе победата на Левски.

Единственото спорно положение в двубоя бе в края на второто продължение, когато играчите на домакините поискаха да им бъде отсъдена дузпа за игра с ръка на "син" футболист в наказателното поле, но реферът Антон Генов не свири такава.

Любопитното е, че преди около месец и половина „сините” играха контрола срещу втородивизионния тим в София, който обаче завърши при 2:2. Този път Левски стигна до успеха, за да заеме мястото си сред 16-те отбора на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.