Словашката съдийска бригада, която ще ръководи финала за Купата на България между Левски и Литекс пристигна днес по обед в Стара Загора. Доведе ги Цветан Георгиев, който ще е четвърти рефер на двубоя. Чужденците, начело с елитния арбитър Любош Микел, се настаниха в хотел в центъра на града.

Първото, което видяха словаците в Града на липите бе шествието по случай празника – 24 май.

Микел, заедно с Влатислав Ласковски и Мирослав Бенко, останаха доволни от гледката на много млади хора и хубавото време, и казаха, че са щастливи да са за втори път тази пролет в България. Те потвърдиха, че мач със сигурност ще има. Това, което им е било казано е, че България е залята от дъждовете, но те видяха слънце и останаха доволни.

Реферите обядваха италианска кухня, по изрично тяхно настояване.

Отборът на Левски направи разходка сутринта в района на хотела си в Старозагорски минерални бани. Тарторите на отбора си пожелаха Купата, за да я подарят на феновете по случай 93-годишнината на клуба.

В Стара Загора вече има много фенове на отборите, които ще играят финал.

Предполагаемите стартови състави:

Левски: Георги Петков, Станислав Ангелов, Елин Топузаков (к), Игор Томашич, Лусио Вагнер, Даниел Боримиров, Ричард, Седрик Бардон, Димитър Телкийски, Валери Домовчийски и Христо Йовов;

Литекс: Тодор Тодоров, Роберт Попов, Алехандро Сичеро, Живко Желев, Петър Занев, Сандриньо, Небойша Йеленкович (к), Станислав Манолев, Уелингтом, Бето и Крум Бибишков;