Отборът на Литекс спечели Суперкупата на България. Оранжевите вдигнаха заветния трофей след победа над Берое с 2:1 след продължения. В редовните 90 минути мачът завърши при резултат 1:1, като и двата гола паднаха съвсем в началото на двубоя.

Момчетата на Петко Петков триумфираха с така желаната купа, която до този момент, въпреки четирите финала, играни преди това от Литекс, не успяваха да докоснат. 11 август обаче се оказа щастлив ден за „оранжевите”, които победиха носителя на Купата на България - Берое.

Срещата започна много вихрено и още до 17-та минута зрителите на Националния стадион „Васил Левски” видяха два гола. Въпреки че и двете попадения бяха дело на играчи от Ловеч, резултатът на светлинното табло бе 1:1.  

В 4-та минута след много добра така на Берое, Тодор Христов напредна, стигна до аутлинията, върна назад, но Джемал Берберович засече топката в собствената си мрежа за 1:0. В 17-та минута след центриране от фаул, Том свали с глава на крака на Александър Барт, който бе останал непокрит и стреля за 1:1.

При този резултат играта малко се поуспокои и се премести предимно в центъра на терена. Футболистите на Илиан Илиев имаха сили до почивката да застрашат вратата на Литекс, но не се стигна до нищо опасно, което да им донесе преднина.

През второто полувреме ловчанлии определено взеха инициативата и демонстрираха желание да не играят продължения. Въпреки няколкото отлични атаки и завършващи удари на Вилфред Нифлор, Петър Занев и Александър Барт, двата тима трябваше да продължат мача и след редовните 90 минути, не без помощта на отличните изяви на Теодор Скорчев.

Отборът на Литекс показа по-голяма издръжливост при двете продължения. „Оранжевите” започнаха да нападат съперниковата врата веднага след сигнала на Стефан Спасов. Теодор Скорчев запази мрежата си суха след два последователни удара на Вилфред Нифлор и Светослав Тодоров в 92-та минута, но в 101-та нещата се промениха.

След добра атака на Литекс, Том центрира отдясно, Вилфред Нифлор, който бе оставен сам от защитата на Берое, засече отблизо за 2:1. Именно това попадение донесе така желаната Суперкупа във витрината на Литекс, вдигната от капитана в този двубой Небойша Йеленкович. Причината бе липсата на национала Ивелин Попов, който игра за "трикольорите" в Санкт Петербург (0:1).