Литекс победи с категоричното 5:1 тима на Несебър в мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на България и по-този начин намери място в полуфиналната фаза на надпреварата.

Двубоя на градския стадион в Несебър започна равностойно, но изненадващо домакините първи стигнаха до гол в 15-ата минута чрез Венцислав Христов. Централният нападател на Несебър пое топката отляво и след като успя да надбяга Барт, не срещна трудности да преодолее и стража на „оранжевите” за 1:0.

Още в следващата минута проблемите за Станимир Стоилов станаха още по-големи. Специалистът бе принуден да извърши смяна, след като Ивайло Петков получи травма. На негово място в игра се появи Пламен Николов.

Въпреки трудното начало, ловчанлии успяха да наложат своя стил и логичното се случи в 28-ата минута, когато след контраатака и комбинация между Дока и Попов, последният се разписа за 1:1. Нападателят бе точен след изстрел от границата на наказателното поле.

До края на първата част Литекс имаше още няколко възможности за гол, но отново Попов и Бибишков пропуснаха.

През второто полувреме гостите тотално надиграха своя противник и заслужено стигнаха до крайния успех. Дока покачи на 2:1 в 60-ата минута след прекрасен рейд и асистенция на Ивелин Попов. Единадесет минути по-късно самият Попов бе отново точен. Нападателят вкара за 3:1 с глава след центриране на Шандор.

В следващите няколко минути гостите стигнаха до нови два гола, като този път попаденията бяха дело на Крум Бибишков и появилия се като смяна Момчил Цветанов.

Домакините стигнаха до единствената си чиста голова ситуация през второто полувреме едва в 85-ата минута, когато Трендафилов натресе напречния стълб на вратата.

Така Литекс безпроблемно продължава напред след категоричен успех. За полуфиналите се класираха още Левски и Миньор Перник.