Литекс победи с 2:1 Славия в мач от ¼-финалите на турнира за Купата на България. Домакините превъзхождаха своя съперник през всичките 90 минути, а „белите” се опитваха да изненадат „оранжевите” на контраатаки.

Литекс поведе в 15-та минута, след като Йордан Петков изби не точно топката и тя попадна в Небойша Йеленкович, който от границата на наказателното поле се разписа във вратата на Емил Петров.

Само седем минути по-късно Славия стигна до изравнително попадение, след като Джамбазов подаде на Илия Илиев, който намери Тодор Колев непокрит на границата на наказателното поле на Литекс и той препарира Тодоров, който извади топката от мрежата си.

Второто полувреме започна с превес за Литекс, а още на полувремето Альо Андонов направи първата си смяна, като пусна в игра Кюмюрджиев, а извади Иванов.В 58-та минута Станислав Манолев отново даде гол преднина за домакините, след като се възползва от грешка на Петров, който изпусна топката и на халфа не му остана нищо друго освен да прати коженото кълбо във вратата на Славия.

В 62-та минута Петров се контузи жестоко след сблъсък с Манолев и бе принудително заменен от Армен Амбарцумян. В последната 90 минута Бибишков отбеляза нов гол, но съдията Кольо Данев го отмени, след като се посъветва с четвъртия арбитър.

Така Литекс се класира на ½-финал за Купата на България, а жребият е на 19-ти април.