Носителят на Купата на България Литекс записа най-голямата си победа този сезон и вече е четвъртфиналист в турнира. „Оранжевите” разгромиха Марица с 5:1 като гост, а с хеттрик се отчете Крум Бибишков. Нападателят вече има девет гола на сметката си този сезон.

Ловчанлии нямаха никакви проблеми срещу младия състав на Марица и си „оплетоха кошницата” само за 25 минути. Въпреки всичко срещата се игра в прилично темпо, особено предвид странния за родните стандарти начален час.

Литекс открива резултата в 11-та минута след груба грешка в защитата на Марица. Едно центриране отдясно прати топката в наказателното поле, там защитник не успя да я отиграе и я подари на Бибишков, който със страничен удар намери мрежата. Само четири минути по-късно Бертен отново центрира отдясно и намери Бибишков, който удвои резултата.

В 23-та минута последва ново объркване в защитата на домакините, топката стигна до непокрития Седрик Камбон в пеналта и той с интересен удар прави резултата класически. Точка на спора сложи капитанът на Литекс Ивелин Попов в 25-та минута. Това бе и най-красивото попадение в двубоя, след като Попов си го изработи сам по ефектен начин. Той получи в наказателното поле, излъга връхлетелия го Крачунов и от малък ъгъл отбеляза през двама защитници и вратаря.

През второто полувреме мачът се игра съвсем спокойно, като Марица се постара максимално да се представи добре срещу своя елитен опонент. Наставникът на Литекс Станимир Стоилов пусна в игра трима юноши на тима - Страхил Попов, Александър Цветков и Венцислав Бенгюзов, които се включиха добре в срещата.

В 55-та минута Крум Бибишков оформи своя хеттрик, след като първо Страхил Попов стреля, топката бе отбита пред гол линията, но при следващия опит Бибишков се разписа отново.

След няколко добри атаки за Марица, домакините стигнаха и до почетно попадение в 79-та минута. Иван Димов със силен балонен удар прати топката точно под гредата на Голубович за крайното 1:5.

Така Литекс продължава да играе по-силно за Купата, отколкото в първенството, след като в първия си мач – 1/16-финалът с Ботев Пд, победи с 2:0.