Днес предстои да се изиграят първите три срещи от 1/16-финалите за Купата на страната. Всичките са с начален час 16,00, като най-голямо впечатление безспорно прави визитата на Литекс срещу Локомотив 2012 Мездра.

„Оранжевите“ за последно спечелиха турнира през 2009 година и със сигурност имат амбиции да стигнат далеч. През идния уикенд на тях обаче им предстои важен мач срещу шампиона Лудогорец в А група, което със сигурност ще доведе до известен брой ротации сред титулярите на старши треньора Лауренциу Регекампф.

След победата над Черно море с 1:0 в 9-ия кръг румънският специалист намекна, че ще наблегне върху конецнтрацията на своите футболисти. „Преди мачът срещу Лудогорец имаме двубой за Купата. Отиваме в Мездра, за да спечелим“, подчерта той.

Очаква се Регекампф да заложи повече на кадри от клубната академия, докато основните футболисти на „оранжевите“ ще получат почивка. Това обаче не улеснява кой знае колко наставникът на Локомотив 2012 Предраг Пажин, който е наясно, че неговият тим трябва да положи изключително много усилия в преследване на изненадата. „Ние нямаме амбиции да печелим Купата. Нашата цел е добро представяне в първенството на Б група. Литекс е много добър отбор. Ние все пак ще излезем да се надиграваме, пък каквото се получи“, каза бившият национал на пресконференцията преди срещата.

Главен съдия ще бъде Георги Димитров.

Другите два сблъсъка от днес противопоставят Черноморец Балчик срещу Локомотив Горна Оряховица и ФК Дунав 2010 срещу Ботев Гълъбово.