Три дни след краха срещу ЦСКА, днес Левски гостува на Монтана в осминафинален мач от турнира за Купата на България. Мачът ще се играе на стадион „Огоста“ и започва в 14 часа. Двубоят може да проследите минута по минута в секцията ни „Директно“, както и в ефира на телевизия Диема.

Очаква се наставникът на „сините“ Георги Иванов да направи куп промени в състава си и в него да преобладават предимно юноши и футболисти, които по-рядко попадат в сметките му. От групата на Левски вече отпадна Луис Педро, който разочарова по време на вечното дерби с ЦСКА в събота. Аут за мача с Монтана е и Пламен Крумов, който има натрупани жълти картони.

Добрата новина за Гонзо е завръщането в строя на Наджиб Амари. Крилото бе извън сметките от дербито с Лудогорец, когато Амари получи травма. Очаква се днес той да започне като титуляр.

От своя страна, домакините от Монтана влизат в мача с високо вдигната глава, след като в предишния кръг на турнира за Купата на България изхвърлиха другия столичен гранд ЦСКА. Наставникът на тима Ферарио Спасов не крие амбициите си тимът му да продължи с отличното си представяне в надпреварата. Монтана се намира в отлична форма, като освен доброто си представяне за Купата, тимът може да се похвали и с лидерската си позиция в Б група. Възпитаниците на Спасов имат две точки преднина пред Локомотив Горна Оряховица.

Вчера се изиграха три от осминафиналите в турнира. Чермо море надви Славия като домакин с 2:0, а Литекс нямаше проблеми у дома срешу Пирин Гоце Делчев, побеждавайки с 3:1. В „битката за Пловдив“, Локомотив и Ботев не изпъчиха победители и оставиха интригата за реванша.

Освен Монтана – Левски, днес ще се изиграят още три двубоя за Купата на България. Столичният Локомотив гостува на Ботев Гълъбово, Хасково е домакин на Банско, а Локомотив Горна Оряховица приема Дунав. Берое и Лудогорец бе отложен за 15 февруари. Реваншите в турнира са на 3 декември.