Левски победи с 2:0 Черноморец като гост в последния си мач за 2007 година и се класира за четвъртфиналите на Купата на България, показвайки добра игра, за разлика от последните си няколко двубоя в шампионата.

Автор и на двете попадения за сините бе хърватския централен защитник Игор Томашич, който се разписа след включвания в наказателното поле на бургазлии при изпълнения на статични положения.

Футболистите на Левски, които в този двубой играха с резервните си жълти екипи, започнаха по-активно мача и още в първите минути установиха териториален натиск спрямо домакините, които бяха без изтърпяващия наказание да не стои на пейката наставник Димитър Димитров.

Първото голово положение се откри пред столичани в 14-ата минута, когато Валери Домовчийски шутира от границата на наказателното поле, изстрелът му бе избит от вратаря Владислав Стоянов, а топката попада в започващият във втори пореден мач като титуляр Зе Соарес, който стреля в аут от точката на дузпата.

Четири минути по-късно Николай Димитров бе фаулиран на два метра от пеналта вляво по атаката на Левски. Хичо центрира от прекия свободен удар към включилия се в атака Игор Томашич, който отбеляза с глава от границата на малкия пеналт.

В 42-ата минута Пламен Крумов стреля от воле от 20 метра, а вратарят Божидар Митрев изпусна топката, но успява да я улови преди тя да е преминала голлинията. В добавеното време на първата част Митрев отново сбърка, неуспявайки да улови топката, но за щастие на сините фенове, тя излезе в аут.

Малко преди почивката македонският национал на Левски Дарко Тасевски се контузи и бе изнесен на носилка, като по-късно бе закаран за преглед в бургаската болница.

Още в първите секунди на второто полувреме Валери Домовчийски бе изведен на добра позиция и с хубав удар прехвърли Симеонов, но голът бе отменен заради спорна засада.

В 59-ата минута Димитър Телкийски центрира от фаул, Игор Томашич отново бе на добра позиция в наказателното поле и с глава се разписа за втори път в мача.

Левски имаше шанс да отбележи и трети гол във втората минута от продължението на срещата, когато резервата Екундайо Джайеоба прехвърли Стоянов, но бранител на домакините успя да избие от голлинията. Топката попадна в Телкийски на десетина метра от вратата, като той шутира високо над вратата.

През миналия сезон Черноморец и Левски отново се бяха срещнали в Бургас на осминафинал за Купата на България, като възпитаниците на Станимир Стоилов победиха с 1:0 след продължения, а впоследствие спечелиха трофея след успех над Литекс на финала в Стара Загора.


Състави:

Левски: 12. Митрев 3. Миланов, 4. Томашич, 5. Рабех (87 – 11. Топузаков), 14. Минев, 6. Ричард, 8. Сърмов, 22. Тасевски (44 - 21. Телкийски), 19. Зе Соарес (83 – 23. Джайеоба), 17. Домовчийски, 24. Димитров

Черноморец: 33. Стоянов, 2. Дянков, 13. Николов, 5. Кръстев, 21. Фиданин, 15. Траянов, 10. Дяков (46 - Трайков), 26. Марсио, 25. Крумов (83 – 18. Иванов), 17. Любенов (14. Божилов), 30. Цанков