Само три сблъсъка с марка А група ще има в 1/16-финалите за Купата на България. Това отреди жребият на турнира, който бе теглен днес в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Техническият директор на Левски Христо Йовов изпрати своя отбор срещу Пирин Гоце Делчев, като „сините“ ще бъдат домакини в първата среща. Двата отбора се изправиха един срещу друг в третия кръг на шампионата, като столичани постигнаха победа с 2:0 като гост.

Другите две двойки от елита са Ботев Пловдив - Нефтохимик и Любимец - Локомотив Пловдив.

Носителят на трофея Берое Стара Загора ще започне защитата си срещу аматьорски отбор от Зона Северозапад, като това ще бъде Видима Раковски. В актуалното първенство на В група Видима има 2 победи и 1 загуба при голова разлика 8:2.

ЦСКА и шампионът на А група Лудогорец ще се изправят срещу представители от втория ешелон, като в първите срещи ще бъдат домакини. "Червените" имат за съперник намиращия се на трето място във временното класиране на Б група тим на Хасково, докато разградчани посрещат 12-ия Дунав Русе.

При жребия всички 32 отбора бяха поставени в една урна, като А и Б група участваха с по 14 представителя, а 4-те представителя от аматьорското ниво ще бъдат излъчени след квалификации.

Първите срещи от 1/16 финалите ще се играят на 18 септември, докато реваншите са насрочени за 23 октомври. Датите за следващия етап пък са съответно 6 и 27 ноември.

Купа на България, 1/16-финали:

Шумен (Зона Североизток)  – Черноморец Бургас

Академик Свищов – Зона Югоизток

Банско – Витоша Бистрица

Марек – Черно море

ЦСКА – Хасково

Левски – Пирин Гоце Делчев

Любимец – Локомотив Пловдив

Берое – Видима Раковски (Зона Северозапад)

Зона Югозапад – Добруджа

Литекс – Спартак Варна

Славия – Пирин Разлог

Ботев Враца – Монтана

Ботев Гълъбово – Раковски

Лудогорец – Дунав Русе

Локомотив София – Калиакра

Ботев Пловдив – Нефтохимик

- - -

Четирите представителя на ЗС от Предварителната фаза:

Шумен (СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ);

Видима (СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ);

Миньор Перник/Оборище Панагюрище (ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ) - финалът е на 11 септември;

Марица/Димитровград/Верея/Созопол (ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ) - полуфиналите в междуобластните квалификации са на 4 септември, а финалът – на 11 септември.