Отборът на Локомотив Пловдив отпадна от турнира за Купата на България, след като загуби на 1/16-финалите от втородивизионния Калиакра Каварна. «Смърфовете» не успяха да покажат качества, с които да покажат на феновете, че могат да продължат напред в надпреварата. За сметка на това, домакините се възпозлваха от проявената немощ на пловдивчани, с което си заслужиха преминаване на 1/8-финалите.

Попаденията за домакините реализираха Иван Петков още в 5-та минута на срещата, а с 11-метров наказателен удар в 48-та Райчев сложи точка на спора.

Друг представител на елитната група също си замина, но в двубой между отбори от А група. Спортист Своге претърпя поражение като гост на Локомотив Мездра с 0:3. Головете реализираха Бамба (2'), Страхил Попов (20') и Анатоли Тодоров (89').

Единственият представител на трета дивизия у нас – Марица, успя да си спечели виза за 1-8-финалите. Пловдивчани надиграха като домакин Миньор Раднево с крайното 3:1, като малко след почивката спряха интригата с мача, след като вече водеха с 2:0. Попаденията за Марица вкараха Учиков (22'), Станев (55') и Балев (85'). Докато единственото попадение за Миньор реализира Кьосев в 72-та минута на срещата.

По този начин, след отпадането на Ботев Пд и Локомотив Пд, единственият тим от Пловдив, който ще защитава честта на града в следващия етап е Марица.