Португалският футболист на Берое Давид Каядо заяви преди финала за Купата на България срещу Левски, че шансовете на двата отбора са 50:50. Той добави, че старозагорци ще излязат, за да спечелят купата.

Какво очакваш от финала за Купата на България?

Ще бъде труден мач срещу добър отбор, срещу който вече играхме два мача. В тези две срещи ние показахме, че сме също добър отбор. През пролетния полусезон отборът постигна добри резултати, натрупа самочувствие и увереност. Мисля, че този финал за Купата на България идва в много добър момент за Берое. Смятам, че шансовете са 50:50. Това е финалът за Купата и ние ще излезем, за да го спечелим.

Как се чувстваш преди първия финал в кариерата ти?

Това е много специален момент за мен. Ние работихме много здраво през последната година, за да стигнем до този финал. Очаквам да бъдат 90 минути с много емоции, но ние трябва да се наслаждаваме на играта.

Какво е състоянието, в което се намира Берое преди този финал?

Отборът свърши много работа през този сезон. Тимът се представя много добре. Най-важното е, че всички сме един екип. Всеки един от футболистите ще излезе утре на терена, за да се раздаде през целия мач.

Готови ли сте за мач от 120 минути?

Разбира се, че сме готови за мач, който ще продължи 120 минути. Всяка седмица играем по два мача. Ще бъде много труден мач.

Тренирахте ли дузпи на последната тренировка?

Не тренирахме дузпи. Моето мнение е, че дузпите, които изпълняваме на тренировка са коренно различни от тези, които следват след 120 минути игра. Смятам, че дузпите са 80% психология и 20% тренировки. Напрежението, което го има в мачовете, не може да се пресъздаде на тренировките на отбора. В нашия отбор има много футболисти, които играят много добре под напрежение и те са го показвали в мачовете до този момент.

Играхте два мача срещу Левски за първенство. Каква е разликата между тях и финалът за Купата на България?

Разликата е, че в двата мача от първенство ние нямахме какво да губим. Не играехме да станем шампиони или да спечелим купата. Сега ние излизаме във финала за Купата и ние не само трябва да победим, а трябва да спечелим трофея.

Има ли напрежение в Берое преди предстоящия мач срещу Левски?

В отбора няма напрежение. Левски играе атакуващ футбол и очаквам да се получи хубав мач. Те оставят повече пространство за игра, а това ще от полза за нас. Ние трябва да се възползваме от тези възможности, които се открият пред нас.