Старши треньорът на Локомотив Пд Иван Маринов се закани, че ще помогне на Станимир Стоилов да насочи всичките си усилия в борбата за шампионската титла на България. Това ще се случи, ако в сряда „черно-белите” успеят да отстранят „сините” в полуфинала за Купата на България. „Няма непобедими отбори. Твърдя обаче, че Левски е най-добрият отбор с най-добрия треньор в България. Ние отново ще играем с 12 човека, дано от Левски не се усетят и не пуснат контестация. Знаете публиката какво значи за нас,” каза в шеговит стил треньорът на пловдивчани.

Маринов отчете, че неговият отбор има две основни предимства пред Левски – младостта и нахъсаността на футболистите и публиката на Локомотив.

Премията, която Александър Тасев обяви от 100000 лева за спечелване на купата е залегнала във вътрешния правилник на клуба. Иван Маринов разкри, че няма бонуси за класиране на финала.

Наставникът на „черно-белите” взе отношение и за информациите, свързани с оферта към него от страна на Левски. „За всеки един треньор в България е чест да бъде поканен на работа в Левски. Аз все още не съм имал тази чест. Според мен тези слухове и спекулации се пускат, за да се дестабилизира настроението в съблекалнята, което е изключително важно” отсече Маринов.