Главният арбитър, определен за финала в турнира за Купата на България - Ивайло Стоянов е ръководил общо шест мача на финалистите в турнира ЦСКА и Славия.

Стоянов е свирил четири мача на „армейците” като под негово ръководство футболистите на Милен Радуканов са записали една убедителна победа като гост над Монтана с 4:1, две равенства с резултат 2:2, съответно срещу Видима Раковски и Локомотив София и една загуба от Черно море като гост с 0:1.

Арбитърът от Петрич е свирил два мача на Славия като „белите” са с актив победа над Калиакра Каварна 1:0 и домакинска загуба от Черно море с 0:1.

След двубоя Калиакра - Славия от ръководството на каварненци имаха куп претенции към рефера . Припомняме че името на Стоянов бе забъркано в страхотен скандал в началото на тази година. Заради главния арбитър, кметът на Каварна Цонко Цонев започна открита война с БФС и не позволи на своя отбор да играе официален мач от 19-ия кръг срещу Левски заради това че Ивайло Стоянов бе назначен да свири двубой от същия кръг между отборите на Черно море и ЦСКА и не е бил наказан за грешките си по време на мача Калиакра - Славия.

Заради липсата на линейка официален мач между Калиакра и Левски нямаше, а вместо това двата тима играха контрола. Финалът за Купата на България е на 25-ти май от 19 часа на Националния стадион „Васил Левски”.