Отборът на Верея Стара Загора се класира за първи път в своята история за 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Възпитаниците на Александър Томаш отстраниха тима на Поморие с 1:0 и намериха място сред осемте най-добри в надпреварата.

Въпреки минималния успех, домакините имаха пълен контрол върху събитията на стадион „Трейс арена“. Единственият гол в срещата бе дело на Костадин Слаев в края на първата част.

Първите 45 минути преминаха в равностойно темпо, но въпреки това футболистите на Верея бяха тези, които успяха да накажат своя противник. Резултатът бе открит три минути преди почивката, а това се оказа и решителният гол в мача.

След хубав пробив на Костадин Слаев по лявото крило последва прецизен пас в наказателното поле, където Светослав Диков с мощен удар от близо 10 метра порази целта.

Малко преди това Педро Еуженио пък нацели напречната греда на вратата на Поморие с изстрел от пряк свободен удар.

През второто полувреме домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и само късметът помогна на гостите да не инкасират нови голове в мрежата си.

Илиян Йораднов и отново Диков пропуснаха изгодни положения, а най-чистата ситуация се разкри пред Момчил Цветанов, който останал абсолютно сам срещу вратаря не успя да го преодолее и стреля в аут.

В крайна сметка домакините постигнаха своето и се класираха за първи път за 1/4-финалите в турнира за Купата на България.