Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов отказа какъвто и да е коментар относно патовата ситуация около анулирането точките на Литекс в А група и просто пожела успех на всички полуфиналисти в турнира за Купата на България.

На днешния жребий Попов бе сред търсените събеседници, но посрещна много остро журналистическите въпроси около една от най-горещите теми в родния футбол.

„Всеки може да иска всичко. Ние във Футболния съюз имаме правила, които се спазват и сме ги спазили – и комисиите, и всички, които са били ангажирани. Дали БФС ще върне Литекс в А група? Не мога да ви отговоря на този въпрос. Смятате, че ли аз мога да ви отговоря на това питане? Аз отговарям за първенствата и турнирите. Мога да гарантирам, че правилата са спазвани от всички комисии до този момент. Тези правила са приети на Изпълком, разписани са от всички членове на Изпълнителния комитет, в това число и от представителите на клубовете, които са членове на Изпълкома“, каза шефът.

„Ако трябва да говорим за срам, аз смятам, че други трябва да се срамуват. Аз няма от какво да се срамувам и се гордея, че хората, които работят с първенствата и турнирите, моите колеги от областните съвети, се справят със задълженията си. Това, че някои от вас имат пристрастия и си интерпретират нещата така, както им е удобно, вие си носите отговорността. Има президент, има изпълнителен директор, аз не мога да говоря от тяхно име.“

„Не съм юрист, завършил съм Национална спортна академия, работя в системата на футбол. Има си хора, органи, комисии, юристи, обърнете се към тях. Желая чрез вас успех на всички отбори, които се класираха за Купа България“, добави Попов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS