Новият старши треньор на Спартак Плевен Роберт Петров заяви, че няма да се съобразява с ЦСКА, а ще гради собствена игра. „Цялата игра срещу ЦСКА зависи от нас. Няма да се съобразяваме с името на съперника. Той е преодолим, играе в долна дивизия и всичко си зависи от нас“, каза бившият футболист на „червените“.

„Очакванията са доста големи. Знаем, че не всяка година ЦСКА гостува в Плевен. Доста хора ги интересува мачът. Ние сме се подготвили максимално за този мач. Скоро поех Спартак, има какво още да променяме. Футболистите трябва да вдигнат главите си и да имат самочувствие. Трябва да си вярват, че ще побеждават. Васил Шопов остава капитан на отбора. Беше временно отстранен, но го връщам в състава. Сега е на линия и ще е на разположение на мен за мача с ЦСКА“, допълни треньорът.

Той разкри, че в продажба са пуснати 10 000 билета.

Робърт Петров коментира и ситуацията в ЦСКА в момента. “В момента ситуацията в ЦСКА не е много добре. Знаем какво се случва. Стараят се хората да върнат отбора в професионалния футбол. Аз съм добре запознат със ситуацията и се надявам да имат положителни резултати. Който играе в ЦСКА знае – там всеки мач е за победа“, каза Петров.

Бившият македонски национал пое Спартак Плевен скоро. Той разкри откъде черпи информация и как иска да изглежда неговия тим. „Имал съм много треньори в кариерата си. Истината е, че в момента много мачове се дават по телевизията. Научил съм много от интервюта на треньори, интернет и друго. Не казвам, че копирам някого, но симпатизирам на Реал Мадрид и ще се опитам да вкарам части от играта на Реал в Спартак. Целта ми е да се играе атакуващ и правилен футбол за победа всеки мач“, допълни Роберт Петров.

Мачът Спартак Пл - ЦСКА е във вторник от 13.30 ч. и може да го следите минута по минута в Gong.bg, с  картина по Diema Sport и на платформата  Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.