Вратарят на Левски Боян Йоргачевич даде интервю ден преди ключовия сблъсък за Купата на България срещу Лудогорец. Срещата е реванш от 1/2-финалната фаза, а първата среща в Разград завърши 0:0.

- Бояне, предстои решаващ двубой-реванш с Лудогорец в полуфиналите за Купата на България. Какви са твоите очаквания за мача?
- За всички нас това е мачът на сезона. Наясно сме, че от него зависи да отворим възможността си за участие в европейските турнири и да спечелим трофей тази година. За да стане това обаче, трябва да сме като едно цяло на терена. Няма да постигнем нищо, ако изпъкват един или двама. Всички до един трябва да играем на сто процента. Всеки в отбора и клуба трябва да е готов за битката и да спечели този мач.

- Какво е мнението ти за съперника?
- Добър отбор са. Аз ги познавам от преди, а и сега се уверих в това. Имат самочувствие. Нормално е да са на това ниво, тъй като вече няколко години играят заедно и са добре сработени. Аз обаче не искам да говоря и да мисля за тях. Интересува ме само нашият отбор.

- Къде са силните страни на Левски в тази среща?
- В тима ни има много добри играчи и индивидуалности. В този мач обаче не те ще са силното оръжие, защото не може да очакваме да спечелим подобна среща с усилието на няколко играчи. Нашата сила ще е в това да сме силни заедно. Ще действаме като една душа – фенове и футболисти.

- Притеснява ли те нещо преди срещата?
- Не, няма от какво да се притеснявам. Всички ще излезем и ще оставим сърцата си за победата.

- Феновете се готвят трескаво за срещата, усеща ли се напрежение сред съотборниците ти и притеснявате ли те фактът, че очакванията към вас са големи?
- Нормално е към отбор като Левски да има високи очаквания и изисквания. Така и трябва да бъде. Все пак Левски е най-големият отбор в България и в срещи като тази с Лудогорец или дербито с ЦСКА мисълта трябва да е само една – победа. Тези очаквания са прекрасен стимул за всеки футболист и ние сме длъжни да отговорим подобаващо на тях. Затова и не искам да отправям послания или обещания към феновете. Искам да им го кажем с играта и резултата на терена.

Цялото интервю може да намерите в официалната програма на ПФК Левски, която вече е налична в магазина на клуба на улица „Тодорини кукли” 47. Всеки желаещ да притежава изданието може да го закупи срещу символичната цена от 1 лв.

В програмата за мача срещу Лудогорец ще намерите редица интересни материали за вашите любимци, статистика, сините в Европа, а също така и актуална информация за последните събития в синия клуб.