Почетният президент на Локо Пд Христо Бонев не можа да се похвали с „лека ръка“ при жребия за полуфиналите от турнира за Купата на България. Той изтегли домакинството на Литекс, а Методи Стойнев прати пловдивчани в Ловеч. Бонев заяви, че се радва за това, че е избегнат Септември Симитли като съперник, но не е доволен от предстоящото гостуване на Литекс.

„Нашето желание беше, независимо какъв противник изтеглим, да играем в Пловдив“ - заяви Бонев - „Така щяхме да имаме подкрепата на нашата великолепна публика. За съжаление ще трябва да играем в Ловеч. В никакъв случай не мога да кажа,че сме имали предпочитания към конкретен противник. Аз съм доволен, че избегнахме най-неудобния противник - Септември Симитли.“

„Познавайки манталитета и мисленето на българските футболисти, при един такъв мач можеше огорчението да бъде много по- голямо, отколкото ако паднеш от отбор от А група. Може да попитате ръководителите, футболистите и треньорите на ЦСКА как се чувстват сега. В никакъв случай не мога да кажа,че мача ни с Литекс ще бъде лесен. Имайки предвид цялостната организация на отбора на Литекс. Знам, че ще вземат всички мерки за да стигнат до финала. Това е и желанието на Христо Стоичков, което сме чули от него много пъти. Нашето желание е също, през Купата, да стигнем до Европа и надявам се ръководители, треньори и футболисти ще направят така да се подготвят много добре за да излезем ние победители от този труден мач”, каза още Бонев.