Ветеранът в състава на Славия Георги Петков сподели пред Спортно шоу Гонг по Дарик впечатленията си от подготовката на "белите" в Анталия. Той даде и интересна прогноза за Купата на България и каза мнението си за битката за Първа шестица.

"Добре съм, здравословно нямам проблеми, готвя се добре. Когато се наложи съм готов да помагам," отбеляза Петков. "Наистина Антонис Стериакис се справя доста добре, за млад вратар, поддържаше ниво, стоеше добре, пазеше добре. Нормално е да се бърка, но това не му влияе и се готви добре с отбора."

"Моето лично мнение е, че Славия може да се пребори за първа шестица. За купата са два мача, ако имаме късмет, може да стигнем финал," продължи той.

"Хубаво е да те подценяват, но понякога фаворитите са тези, които отпадат. Чакаме с нетърпение мачовете," допълни Петков.

"Черно море и Верея са ни конкурентите за първа шестица. С Верея имаме домакинство, тогава ако победим ще се намалява точковата разлика. Нищо не се знае," заяви той за първенството в Първа лига.

Ще играе ли Георги Петков още? "Ние сме се разбрали с господин Стефанов. Ако съм жив и здрав и виждам, че мога да помагам, ще продължа. Ако не е така, сам ще спра. Не е на дневен ред въпросът."

"Надявам се Славия да спечели Купата на България. Ако отстраним Ботев, идва финал в София, в който всичко може да се случи. Ако Славия е финалист, си избирам за съперник Левски," завърши Георги Петков.