Етър стана шестият отбор, който намира място на 1/4-финалите за Купата на България. Това стана след неособено труден успех на "болярите" над аутсайдера в Първа лига Верея. Те надделяха на стадион "Ивайло" с 3:0 и са сред осемте най-добри. 

Развръзката в този мач дойде след почивката. Малко след подновяването на играта Румен Руменов разби бетона на старозагорския тим, а в края на мача първо Иван Стоянов, а после и Крум Стоянов оформиха убедителния краен резултат в полза на победителите. 

Целият мач се игра само пред вратата на гостите. Но преди почивката все пак защитата на Верея се справи. Иван Петков имаше две възможности в началото на двубоя, но не успя да ги реализира. Ерик Почански също показа разсеяност пред гола и не можа да даде аванс на тима си през първото полувреме. 

Единственият шанс за Верея за целия мач се откри след грешка на Аласана Диара, но Станислав Маламов не успя да оползотвори ситуацията. Така почивката дойде без отбелязани голове пред двете врати и развръзката остана за втората част .

Натискът на великотърновци даде резултат в 51-та минута, когато Румен Руменов се озова на хубава позиция и най-после преодоля вратаря на гостите. Това успокои играта на Етър, а до края на мача Верея така и не тръгна напред в търсене на попадение и евентуални продължения. 

Иван Стоянов в 82-та минута с хубав удар и съфамилникът му Крум с мощен изстрел три минути преди края сложиха точка на спора и класираха тима на Красимир Балъков сред осемте най-добри в надпреварата.