Всеки мач за купата е финал и всяко подценяване може да ни изиграе лоша шега, заяви старши треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев ден преди гостуването на неговия отбор на Чавдар Етрополе в мач от 1/16-финалите в турнира. Минути преди да изведе футболистите на последната тренировка преди двубоя, наставникът на „смърфовете” сподели пред Гонг очакванията си за предстоящата среща.

„Не ме притеснява това, че се намираме в сгъстена програма от мачове, аз съм привърженик на цикъла сряда - събота. Мисля, че той не би трябвало да е проблем за футболистите на Локомотив, тъй като те са професионалисти и трябва да минат през този цикъл нормално. Разбира се, двубоите от турнира за националната купа имат по-различни правила и ако искаме да продължим напред, трябва да излезем на терена много концентрирани и мотивирани”, заяви Велев.

Той не поясни дали ще даде почивка на някой от основните си играчи, предвид важното домакинство на шампиона Литекс в края на седмица, с което приключва първата половина на първенството в „А” група. Все пак наставникът на „черно-белите” намекна, че ще пусне на терена най-доброто, с което разполага, за да отстрани втородивизионния тим.

„Мачът с Литекс е в неделя и мисля, че футболистите ще имат достатъчно време да се възстановят за него. От тази гледна точка, не вярвам да имаме проблеми. Ще реша кои ще започнат в стартовия състав и кои ще се появят на терена по-късно. За мен най-важното е да излезем победители от мача с Чавдар и да продължим в следващата фаза на турнира. Познавам противника, имат добри млади футболисти от школата на Христо Стоичков. Играят добър и привлекателен футбол, но ние отиваме с единствената цел да продължим напред”, допълни Кокала.

Велев е предупредил футболистите, че всяко подценяване на противника може да се окаже пагубно за амбициите на отбора в турнира.

„Когато става въпрос за Купата на България, всеки мач е финал. Веднага след двубоя в Перник казах на момчетата, че трябва да насочат вниманието си към този турнир, защото дори най-малките моменти на подценяване може да ни костват доста скъпо. Запознали сме отбора с качествата на противника и футболистите знаят какво могат да очакват от него. Със сигурност и в Етрополе са амбицирани да ни отстранят, но ние сме по-качественият отбор и очаквам да продължим”, заяви треньорът на Локо Пд.

Емил Велев няма да може да разчита на контузените Флориан Лучини и Джереми Родригес. След сутрешната тренировка „смърфовете” заминават за Правец, където ще бъдат на лагер преди мача с Чавдар Етрополе.