Емил Димитров е бивш президент на Чавдар Етрополе. Той е един от хората, които са положили най- много усилия да го има отбора в Западната Б група и да развива школа за млади таланти. Без съмнение успехът над Славия е отплата за вложените средства и усилия от страна на ръководството на тима. В Етрополе всички вече мечтаят за финал и се чувстват повече от добре след като изпитаха щастието да отстранят Славия на четвъртфинал.

„Чувствам се прекрасно, лаконичен е Емил Димитров ден след успеха. Можем да кажем, че и това бе една наша мечта. Видяхте, че и мечтите могат да стават реалност.” Отстраняването на Славия създаде много проблеми на „белите”, но Емил Димитров гледа от друг ъгъл успеха.

„Ние се грижим за доброто настроение на хората в Етрополе, категоричен е Димитров. А, това дали сме създали проблеми на Славия си е техен въпрос.” Босът от Етрополе не лети в облаците с оглед на възможностите пред тима и останалите отбори, които се класираха за полуфиналите.

„Нямаме поставени конкретни цели, заяви Димитров. Хубавото е, че момчетата от Б група показаха, че не са второ качество футболисти, че могат да отстранят отбори от А група. Видно е, че тези съревнования стават честни, без съдийски подпирания на грандовете. Почват лека полека да се нормализират нещата в българския футбол.”

В Етрополе нямат претенции кой отбор да им се падне за полуфинала. Според Емил Димитров който отбор отреди жребия, той ще е следващия съперник. Успехът над Славия ще даде тласък на развитието на футбола в Етрополе, където вече работи школа за млади таланти.

„Определено успехът ни би трябвало да повлияе на школата ни, която също се развива много добре, надява се Димитров. Това е самочувствие за подрастващите, така че би трябвало да се отрази добре победата ни.” Емил Димитров гледа реално на възможността Чавдар да стигне до участие в евро турнирите и евентуални проблеми пред тима свързани с такова участие.

„Е-е-е, отидохме много далеч за да мислим и за Европа, усмихва се Димитров. Нека стигнем до там и тогава ще го мислим.” Чавдар Етрополе е шести в класирането на Западната Б групи, но е сред първите четири в турнира за Купата на България.