Втородивизионният Септември Симитли надви съименниците си от Тервел като гост с минималното 1:0 в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Васил Калоянов отбеляза единственото попадение в срещата още в четвъртата минута с удар от далечно разстояние. Вратарят на тервелци не се намеси по най-добрия начин и позволи на топката да мине под плонжа му.

Домакините не успяха да отговорят до края на двубоя, въпреки че футболистите на Добрин Иванов имаха своите шансове да изравнят резултата.

След почивката отборът от Тервел беше по-активен, като в 79-ата минута страничната греда го раздели от гол. С успеха Септември Симитли си осигури участие на 1/8-финал, след като миналата година загуби от Горски извор с 2:4 и отпадна още на старта на надпреварата.


СЕПТЕМВРИ ТЕРВЕЛ – СЕПТЕМВРИ СИМИТЛИ 0:1

0:1 Васил Калоянов 4’

Септември Тервел: Александров, Юсню, М. Димитров, С. Митев, Панайотов, М. Михайлов, Цеков, Вълканов, Пешков, Кирилов, Кадир

Септември Симитли: Ф. Димитров, К. Михайлов, Николов, Д. Митев, Мутавджийски, Лулейски, Божинов, Любомиров, Гогов, Младенов, Калоянов