Жребият за четвъртфиналите за Купата на България е хвърлен и вече можем да кажем, че и в ранната пролет ни чакат нови интересни сблъсъци. Както в осминафиналната фаза, така и сега, ще има тръпка.

Открояват се два сблъсъка, на които можем да поставим щемпела „дерби“. Победителят измежду Левски и ЦСКА, който и да е той, ще се изправи срещу Ботев Пд в равностоен и непредвидим двоен мач.

Не по-малко любопитно е противопоставянето между Литекс и Лудогорец – новите сили в българския футбол. Да не забравяме, че именно тези два тима са носители на последните 4 шампионски титли, а няма начин да отпишат и турнира за Купата.

Равностоен и непредвидим характер има двойката Локо Сф – Черноморец. Напоследък между двата клуба прехвърчат искри, а освен всичко друго, през март обликът на отборите може да бъде съвсем различен от сегашния. Да не забравяме, че предстои зимен трансферен прозорец и подготовка, след които можем да видим на практика нови отбори. Тук, като в останалите две двойки, изходът от борбата е 50:50 към днешна дата.

Единственият ярък фаворит е Локомотив Пд, който ще има за съперник втородивизионния Добруджа. Но както за пловдивските железничари, така и за столичните им съименници и Черноморец, жребият остави пролука за достигане дори до финала, защото грандовете се събраха един срещу друг.

Интрига има, време също до мачовете, ще се върнем на тях с любопитство, когато наближат.