Монтана успя да отстрани Локомотив Горна Оряховица след изпълнение на дузпи в 1/4-финалната битка между двата отбора, която се игра в Горна Оряховица. 

В редовното време и продълженията двубоят завърши 1:1, но при дузпите гостите се представиха по-добре и отстраниха съперника си с общ резултат 5:4. Домакините от Локомотив открихе резултата чрез Кънев в 29-ата минута на срещата, но Мичев изравни през втората част. 

При дузпите Йордан Тодоров-Тъча пропусна първи за Монтана, но след него съотборниците му Владимир Мичев, Християн Попов, Борислав Балджийски и Георги Ангелов не сбъркаха. В герой на мача обаче се превърна вратарят Ивайло Василев, който отрази два удара на домакините и класира своите в топ 4.

Монтанци бяха по-активният тим по време на цялата среща, но ситуациите бяха повече пред вратаря на гостите Василев.

През първата част двата тима си размениха по една опасна ситуация. В 14-ата минута Кънев стреля над гредата, а три минути по-късно Мичев не успя да се разпише.

В 73-ата минута на срещата Кънев вкара за втори път топката в мрежата на Василев, но попадението беше отменено заради нарушение в атака. Трифонов и Желев не успяха да се разпишат при изгодни ситуации пред вратата на гостите и нещата бяха решени с дузпи.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS