Футболистите на русенския Дунав победиха Черноморец Балчик с 1:0 в мач от предварителната фаза от турнира за Купата на България. Двата отбора от Североизточната "В" група играха на неутрален терен в Нови пазар.

Това обаче не попречи на немалко русенци, начело с единия от заместник-кметовете на крайдунавския град Свилен Иванов, да подкрепят "драконите".

Мачът протече почти изцяло пред вратата на тима, воден от Георги Иванов - Геша. Пропуските на дунавските нападатели обаче, попречиха мачът да бъде решен още през първата част. Вместо това попадението падна чак в 90-ата минута.

При поредната русенска атака последва центриране отляво и разбъркване в наказателното поле на Черноморец. Най-съобразителен се оказа влезлият като резерва Йордан Димитров, който вкара отблизо за 1:0 за Дунав.

След двубоя старши треньорът на "драконите" Веселин Великов отчтете, че успехът е бил заслужен. "Теренът беше много лош. Направихме и множество пропуски. Късметът все пак бе с по-силния и заслужено победихме", коментира той.